Ryszard Kapica to Drzecinianin, piekarz pasjonat, który umiejętność pieczenia chleba przejął od swojej mamy, a ta z kolei od swojej. To już trzecia generacja piekąca chleb w Drzecinie i to jaki!
W dniu 03.09.2024 r. Pan Ryszard zdradzał tajniki swojego rzemiosła przedstawicielom Stowarzyszenia „Nasz Drzecin”.
Dalsza część tekstu pod fotografiami i wideorelacją.
Już w najbliższym czasie nasz lokalny piekarz i pasjonat wypieku chleba, laureat wielu nagród, który jest jednym z nielicznych pozostałych piekarzy-tradycjonalistów, planuje pokazowe sesje wypieku chleba połączone z możliwością jego zakupu i degustacji.
Szczególne zainteresowanie tajnikami jego wiedzy wykazują nasi sąsiedzi zza Odry.
Piotr Przysiwek
Pełnomocnik Stowarzyszenia Nasz Drzecin. Zaangażowany społecznik i działacz na rzecz rozwoju Drzecina. Aktywnie działa w swojej miejscowości i regionie, inicjując i wspierając liczne inicjatywy mające na celu poprawę jakości życia mieszkańców wsi.
Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o tym czy i jak wykorzystywane są ciasteczka na stronie Stowarzyszenia Nasz Drzecin znajdziesz w naszej Polityce prywatności i wykorzystania plików Cookies.
Ściśle niezbędne ciasteczka
Niezbędne ciasteczka powinny być włączone, aby strona mogła działać lepiej.
Jeśli wyłączysz to ciasteczko, może się zdarzyć, że niektóre z funkcjonalności strony nie będą działać tak jak powinny.